Urheilujuhlan tuntua Kymenlaaksossa

Kymenlaakso on Suomessa sijaitseva maakunta, jonka lähialueisiin kuuluvat muun muassa Lappeenranta sekä Lahti. Aivan maame itärajalla sijatseva maakunta on hyvin kuuluisa urheilustaan, muun muassa jääkiekkojoukkueistaan. Maantieteellisesti Kymenlaakson sijainti on loistava, varsinkin urheilufanien näkökulmasta katsottuna. Itärajan toisella puolella pelattavat KHL-ottelut ovat Jokereiden siirtymisen jälkeen avautunut myös suomalaisille aivan erityisellä tavalla. Eikä itänaapuriimme matkaaminen Kymenlaaksosta ole temppu eikä mikään! Esimerkiksi KHL:ää pelaava Pietarin SKA ottaa aika ajoin mittaa myös narripaidoista.

Mikäli siis olet Kymenlaaksossa, tai sen lähikaupungeissa asusteleva tai vieraileva lätkäfani, suosittelemme tämän artikkelin lukemista loppuun. Tulemme käsittelemään pari eri joukkuetta sekä fanin mahdollisuuksia seurata suomalaisten suosikkilajia ympäri Kymenlaakson mielenkiintoisia alueita.

KooKoo

KooKoo logoKooKoo on Kouvolasta kotoisin oleva jääkiekkojoukkue joka pelaa jääkikekkoa tällä hetkellä maamme korkeimmalla sarjatasolla, SM-Liigassa. KooKoo oli pitkään Mestiksessä pelannut joukkue joka vihdoin voitti Mestiksen mestaruuden vuonna 2016. Tästä nousi KooKoon hurja nousu kohti Liigaa jossa he ovat pelanneet jo kaksi kokonaista kautta. KooKoon merkitystä kouvolalaiselle urheilulle ei voi olla korostamatta liikaa, sillä yleisesti ottaen Kouvolalla ei varsinaisesti ole ollut kovin hohdokas maine. Siinä missä Kouvolasta ei yleensä kenellekään ole mitään pahaa sanottavaa, sitä usein tituleerataan “betoniviidakoksi” jossa kauheasti ei tekemistä, tai nähtävää ole.

KooKoon liiganousu on tehnyt loistavaa työtä myös koko alueen talouskehityksen parissa sillä siellä liikkuu nyt rahaa enemmän kuin koskaan. Sponsorit sekä kansallisessa mediassa viikoittain näkyvät KooKoon jutut takaavat sen, että Kouvolan maine ei ainakaan huonommaksi ole tästä menossa. Näillä kaikilla on valtava merkitys talousalueen kehitykselle, kun asioita mitataan pitkässä juoksussa. Kymenlaaksolle on siis varsinainen jättivoitto, että alueella (sekä sen ympäristössä) pelaa kolme liigajoukkuetta.

Lahden Pelicans – melkein Kymenlaaksossa

Juuri Kymenlaakson alueen ulkopuolelle jäävä Lahti tarjoaa myös Kymenlaakson asukkaidelle vaihtoehdon, mikäli esimerkiksi KooKoon kannattaminen ei tunnu itselle sopivalta. Lahden Pelicans on jo vuosikymmeniä pelannut liigaa, mutta ilman mestaruutta. Lähimmäksi joukkue pääsi finaaleissa Jyppiä vastaan, mutta se päättyi valitettavasti Jyväskyläläisten jatkoaikavoittoon, Eric Perrinin ratkaistaessa mestaruuden. Lahteen ei Kouvolasta ole matkaa kuin reilu 100km joka tarkoittaa sitä, että molemmilla joukkueilla on faneja, maakunnasta tai kaupungista riippuen. Tämä tekee myös erityisen hyvää pienelle kilpailuhengelle sillä otteluita voidaan melkeinpä “derbyn” nimikkeellä mainostaa.

Lahtea ja Kymenlaaksoa yhdistää kuitenkin yksi asia ja se on yhteisöllisyys. Molemmat ovat suhteellisen pieniä paikkakuntia, eikä niillä pääsarjatason edustusta ole kovinkaan monessa lajissa. Molemmat ovat siis hyvin ylpeitä siitä, että kaupunkia / talousaluetta edustaa liigatason jääkiekkojoukkue.

Asuminen Kymenlaaksossa – etua vedonlyöntiin?

Mikäli asut Kymenlaakson alueella sinulla on luultavasti vahvasti vaikutteita jääkiekon parista. Tiesitkö, että tätä voi parhaimmillaan käyttää nerokkaasti hyödyksi mm. vedonlyönnin parissa? Jos esimerkiksi uskot, että tiedät SaiPasta (lappeenranta), Kookoosta (Kouvola), tai Pelicansista (Lahti) enemmän, kuin kertoimenlaskijat, kannattaa tämä tieto/taito laittaa ehdottomasti hyötykäyttöön. Etu vedonlyöntiin saattaa tulla niinkin pienestä asiasta, kuin esimerkiksi paikallislehteä lukemalla. Voimme nimittäin taata, että esimerkiksi www.huimatvoitot.com sivustolle listatut nettikasinot eivät käytä resurssejaan siihen, että he skannailisivat Kouvolalaisen maakuntalehden palstoja, vedonlyöntivinkkien valossa! Kannattaa siis ottaa tästä mahdollisuudesta ilo irti ja toivoa, että onnistut löytämään ns. “edgeä” itsellesi.

Jos haluat todella menestyä vedonlyönnin parissa, pyri pitämään lajivalikoimasi sekä tietämyksesi yhteen, tai maksimissaan kahteen lajiin, tai joukkueeseen kytkettynä. Toisinsanoen: Keskity vahvuuksiisi. Ei ole mitään hyötyä yrittää korjailla puutteita (esimerkiksi vajavaista tietämystä muita lajeja kohtaan) niiden esiintyessä, vaan keskittyä vahvistamaan osa-alueita jossa olet valmiiksi jo hyvä. Tällä tavoin varmistut siitä, että sinulla on kaikki mahdolliset elkeet menestyvän vedonlyönnin pelaamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *