Sirius Sport Resort Pyhtää

Sirius Sport Resort on Pyhtäällä sijaitseva elämys- ja kokouskeskus, joka on perustettu vuonna 2008. Sirius sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, ja se on loistava kokoontumispaikka kaikille vauhdin, adrenaliinin ja seikkailun ystäville. Sirius Sport Resortissa on mahdollista kokeilla hurjaa tuulitunnelilentämistä, hauskaa surffausta sekä kehonvoimia vaativaa kiipeilyä työporukan, kaveriporukan tai vaikka vain oman perheen kesken. Päivä Siriuksessa on täynnä uskomattomia elämyksiä ja uusia aktiviteetteja, jotka saavat hymyn huulille vielä pitkään jälkeenpäin.

Sirius on avoinna talvikuukausina keskiviikosta sunnuntaihin ja etukäteistilauksesta ryhmille myös maanantaisin ja tiistaisin. Aktiviteettien hinnat riippuvat siitä, millaisen elämyspaketin asiakas itselleen valitsee. Esimerkiksi yhden tunnin lentokokemus 2 minuutin tuulitunnelilennolla kustantaa asiakkaalle 49 euroa. Sirius on elämyskeskus kaikille, mutta lajien vauhdikkuuden ja niiden tuottaman adrenaliinin vuoksi voivat ne olla turvallisuusriski henkilöille, joilla on jokin seuraavista tiloista: raskaus, päihtymystila, kipsi, sydänvika tai -tahdistin, yli 125kg elopaino tai alle 5 vuoden ikä.

Tuulitunnelissa lennetään

Kukapa ei olisi joskus haaveillut osaavansa lentää? Lentämisessä on jotain taianomaista ja kiehtovaa, ja keksijät kautta aikojen ovatkin unelmoineet tavasta saada ihmiset näkemään maailman lintuperspektiivistä. Laskuvarjohypyt ovat mainio laji kaikkein rohkeimmille päästä kokemaan lentämisen huuma, mutta useimmat meistä kammoksuvat ajatusta lentokoneesta hyppäämisestä. Tuulitunnelissa lentäminen vie harrastajansa niin lähelle laskuvarjohyppykokemusta kuin maasta käsin on mahdollista, sillä lentokokemus vastaa jopa 4 000 metrin vapaapudotusta lentokoneesta. Tuulitunnelilentäminen on siis hauska, helppo ja turvallinen tapa kokeilla lentämistä.

Tuulitunnelissa lentäminen vaatii harjoitusta ja hyvää kehonhallintaa, ja siksi Sirius Sport Resortin tuulitunnelilento-hintaan kuuluu lento-oppitunti ammattitaitoisen ohjaajan opastamana. Tuulitunnelissa harjoitellaan liikkumaan ilmavirrassa ja lentämään hallitusti oman kehon avulla. Tuulitunnelilentäminen on itsessään oiva harrastus kenelle vain, sillä siinä vaaditaan erittäin monipuolista kehonhallintaa. Se voi olla myös mainio harjoitusmuoto esimerkiksi laskuvarjohyppääjille. Siriuksesta löytyy Pro Lentäjä -ohjelma, jonka jäseneksi pääsee suorittamalla keskuksen lentokursseja. Lajista tosissaan kiinnostuvat voivat myös harkita tuulitunnelilentämisessä kilpailemista joko yksilö- tai joukkuelajina.

Suomessa voi surffata talvellakin

Suomi ja surffaaminen eivät välttämättä heti ensi kuulemalta tunnu sointuvan yhteen, mutta Sirius Sport Resortissa käytyä voi tämän yhtälön todeta todellakin toimivaksi. Siriuksessa on upeat surffisäät ympäri vuoden. Asiakas voi valita surffitavakseen joko helpomman bodyboardingin tai vaativamman flowboardingin. Bodyboardingissa ollaan tavallisesti vatsallaan leveämmän laudan päällä, joten se sopii erityisesti surffiuraansa aloitteleville henkilöille. Kun tasapaino ja kehonhallinta kehittyy, voi surffaaja siirtyä flowboardingiin, jossa laudan päällä seistään perinteiselle surffaukselle ominaiseen tapaan.

Tavoitteena sisäsurffauksessa on hallita kehonliikkeitä ja tasapainoa vesivirtauksen päällä. Surffaamisen alkeet opitaan tavallisesti parissa tunnissa, mutta lajista voi löytää itselleen myös hauskan harrastuksen. Ankaralla harjoittelulla, hyvällä tasapainolla ja tiukalla keskittymisellä voi surffauksessa oppia vaikka kuinka taitavaksi. Siriuksesta löytyy eri kursseja surffauksesta kiinnostuneille henkilöille, joissa opetetaan muun muassa turvallista kaatumista, aallolla liikkumista, aallolle pääsemistä omin avuin, erilaisia tekniikoita ja temppuja sekä turvallista poistumista aallolta. Varsinkin ensikertalaiset saattavat hyötyä suuresti Siriuksen kattavista surffauskursseista.

Seikkailu kiipeilypuistossa

Kesäaikaan Sirius Sport Resortissa on mahdollista harrastaa jännittävää kiipeilyä keskuksen ulkotiloista löytyvässä köysipuistossa. Kiipeilypuistossa laitetaan kehonvoimat koetukselle, kun tavoitteena on siirtyä puusta ja paalusta toiseen erilaisten esteiden kautta. Turvavarustus on kiipeilypuistossa oleellinen, sillä kiipeily tapahtuu useiden metrien korkeudessa. Siriuksessa asiakas varustetaan kypärällä sekä turvavaljailla, jotka kiinnitetään radalla SafeRoller -järjestelmään. Reitin varrelta voi löytyä muun muassa vaijeriliukuja, köysiverkkoja, köysitikkaita sekä -keinuja. Kiipeilypuiston idea voi kuulostaa hurjalta, mutta todellisuudessa laji sopii mainiosti kaikille perusterveille lapsille ja aikuisille.

Pituusrajoituksena kiipeilypuiston ensimmäisellä radalla on vähintään 110 cm minimipituus, ja muille radoille keskus suosittelee vähintään 140 cm minimipituutta. Ennen kiipeilemään lähtöä täytyy asiakkaan käydä läpi Siriuksen pakollinen noin 15 minuuttia kestävä turvallisuus- ja tekniikkakoulutus. Turvallisuuskoulutuksessa asiakkaita opastetaan kypärän ja turvavaljaiden oikeasta pukemisesta sekä niiden käytöstä. Koulutuksessa kerrotaan myös, miten radalla liikutaan turvallisesti ja tehokkaasti muut huomioon ottaen. Turvallisuuskoulutuksen päätyttyä pääsevät kiipeilijät siirtymään radalle, jossa heitä odottaa elämyksellinen ja jännittävä päivä hurjissa korkeuksissa.

Vauhtia, vilskettä ja hyvää ruokaa!

Vauhdikkaat ja hauskat urheilulajit vievät tunnetusti paljon energiaa, ja tehokkaan urheilusuorituksen jälkeen onkin mukava nauttia kunnon ateria. Sirius Sport Resortissa tämä onnistuu helposti keskuksen omassa Skyfall-ravintolassa. Skyfall on moderni kahvila ja ravintola, jonka kutsuvalta A’la carte -ruokalistalta löytyvät muun muassa käsintehdyt hampurilaiset sekä perinteiset pihviateriat. Lisäksi Skyfallissa on tarjolla maukas lounas joka arkipäivä sekä A-oikeudet. Kahvilatarjonnasta löytyy itsevalmistettuja kakkuja, suolaisia purtavia sekä erikoiskahveja. Tyyliltään ravintola huokuu raikkautta, nuorekkuutta sekä kansainvälisyyttä.

Siriuksen muita palveluita

Sirius Sport Resort on hyvin suosittu paikka kokoustajien keskuudessa. Mikä olisikaan parempi tapa saada luova ajattelu kukkimaan kuin ravistella sitä hurjissa urheilulajeissa? Kokouspakettien hintaan kuuluu Siriuksessa tavallisesti herkullinen lounas, päiväkahvit sekä virvokkeet. Kokoustilat on myös mahdollista varata urheiluaktiviteettien kanssa tai kokonaan ilman lisäpalveluita. Sirius Sport Resortista löytyy myös yleisölle keskuksen aukioloaikoina ilmainen moottoripyöränäyttely, josta löytyy muun muassa vanhoja sodanjälkeisiä italialaisia moottoripyöriä ja skoottereita, erilaisia traktoreita sekä ennen sotia valmistettu historiallinen ranskalainen auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *