Majoittuminen Kymenlaaksossa

Matkakohdetta valittaessa tärkeimmäksi kriteeriksi nousee usein se, mitä kyseisellä alueella voi tehdä, nähdä ja kokea. Harvoin ajatellaan, että majoituspaikalla on väliä, vaikka todellisuudessa oikeanlaisen majoituksen löytäminen voi tehdä matkasta monin verroin tunnelmallisemman ja muistorikkaamman.

Kymenlaakson seutu hurmaa matkailijan kauniilla luonnollaan, lukuisilla puistoillaan sekä merellisellä tunnelmallaan, ja majoitusvaihtoehtojakin se tarjoaa runsaasti jokaiseen makuun. Hyvien yöunien siivittämänä matkailija jaksaa herätä aina uuteen aamuun pirteänä, seikkailunhaluisena ja valmiina kokemaan päivän riemut.

Osa ihmisistä viihtyy parhaiten hotelleissa, joissa ruokapalvelut ja viihdetarjonta löytyvät tavallisesti läheltä. Toiset pitävät enemmän omasta yksityisyydestä ja saaristotunnelmasta idyllisessä mökkimajoituksessa. Kolmannelle loman riemu syntyy siitä, kun pääsee illan tullen leirinuotiolle keskustelemaan samanhenkisten telttailijoiden tai karavaanarien kanssa loman vaiheista. Kymenlaaksosta jokainen löytää takuulla itselleen ja matkaseurueelleen sopivan majoituspaikan, sillä eri majoitusvaihtoehtoja on seudulla tarjolla runsaasti. Keräsimme tähän artikkeliin Kymenlaakson hurmaavimmat ja mieleenpainuvimmat majoituspaikat, jotka tekevät lomanvietostasi helppoa, hauskaa ja ennen kaikkea rentouttavaa.

Kymenlaakson seudun hotellit

Kymijoki luo mahtavat puitteet Kymenlaakson majoituspaikoille, sillä se hurmaa kävijänsä luonnonkauneudellaan ja puhtaudellaan. Hotelli Sommelo sijaitsee Kuusankoskella, noin 7 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Sommelo on loistava valinta luonnonystäville, sillä se sijaitsee aivan Kymijoen rannassa ja tarjoaa asiakkailleen siistit ja tyylikkäät huoneet sekä runsaan buffet-aamiaisen. Hotellissa on asiakkaille ilmainen, viihtyisä saunaosasto, josta löytyy myös uima-allas. Golfin ystävät voivat viettää päivää lempiharrastuksensa parissa Koski Golfissa, joka sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Hotelli Sommelosta.

Kaupungin sykkeestä matkailijat pääsevät nauttimaan majoittumalla esimerkiksi Kotkan Sokos Hotel Seurahuoneella. Seurahuone sijaitsee aivan Kotkan ydinkeskustassa, ja huonevaihtoehtoina hotellilta löytyy 1 – 2 hengen huoneita, perhehuoneita ja yhdistelmämajoitusta aamiaisineen. Hotellin saunaosastolla voi väsynyt seikkailija rentoutua päivän päätteeksi, ja ruokailupuolesta vastaa hotellin kaksi ravintolaa: meksikolaiseen ruokaan erikoistunut Amarillo ja puhdasta, maalaisranskalaista ruokaa tarjoava Frans & Rosalie. Hotellin viihteestä vastaa viihderavintola Banketti. Sokos Hotel Seurahuoneella majoituttaessa löytyvät kaikki Kotkan vilkkaan yöelämän helmet käden ulottuvilta.

Kartanot ja maatilat

Kymenlaakson alueelta löytyy useita vaikuttavia historiallisia kartanoita, joista osa toimii nykypäivänä kartanohotelleina. Tunnelmalliseen ja historiaa huokuvaan kartanoasumiseen pääsee tutustumaan varaamalla seurueelleen huoneen esimerkiksi Kartanohotelli Karhulan Hovista. Karhulan Hovi sijaitsee kauniin Kymijoen rannalla, Karhulan keskustan tuntumassa. Kartano on rakennettu vuonna 1891 Karhulan lasitehtaan perustaja William Ruthin toimesta. Kartanon ulkoasu on vähintäänkin majesteetillinen, ja huoneiden sisustuksessa on otettu hienosti huomioon rakennuksen historia. Kartanon 7 hehtaarin puutarhassa voi viettää päivää ihastellen ympärillä avautuvia, idyllisiä maisemia.

Haminan Seurahuone on vuonna 1890 valmistunut upea kartanohotelli Haminan keskustassa. Hotellista löytyy vain 12 huonetta, mutta ne ovat kooltaan suuria ja tunnelmaltaan hyvin idyllisiä. Kaikista huoneista löytyy puulattiat, televisio, jääkaappi ja kahvinkeitin. Erikoisen ja ylellisen Seurahuoneesta tekee se, että kaikille asiakkaille tarjoillaan aamiainen huoneeseen. Haminan Seurahuoneen historia kiinnostaa varmasti erityisesti Muumi-faneja, sillä hotellin yläkerran valtavat koristemaalaukset on maalannut itse Tove Jansson vuonna 1952. Seurahuoneen läheisyydestä löytyy muun muassa Pyhän Johanneksen kirkko sekä Haminan linnoitus.

Leirintäalueet

Kymenlaakson alueelta löytyy useita eri vaihtoehtoja karavaani- tai telttamajoitukselle. Suomenlahden rannalla, lähellä Vaalimaan rajaa, sijaitsee pieni ja rauhaisa Vaalimaa Camping. Leirintäalueella voi majoittua joko omassa asuntoautossa tai -vaunussa, ympärivuotisessa vuokramökissä tai teltassa. Vaalimaan ranta on matala ja hiekkapohjainen ja soveltuu siksi erityisen hyvin lapsiperheille. Pikkunälän yllättäessä löytyy leirintäalueelta elintarvikekioski, ja sieltä voi myös lainata erilaisia ulkopelejä. Lapsille alueelta löytyy keinuja, hiekkalaatikko ja liukumäki sekä lentopalloverkko. Ruokaostokset on kätevä lähteä tekemään lähistöllä sijaitsevasta Virojoen taajamasta.

Lasten riemulla ei ole rajaa, kun matkaseurue varaa majoituksensa Tykkimäki Campingista. Suositun Tykkimäen huvipuiston tuntumassa sijaitseva leirintäalue tarjoaa asiakkailleen majoitusvaihtoehtoja lomamökkien, leirintämökkien sekä matkailuvaunu- ja telttapaikkojen muodossa. Aivan leirintäalueen vierestä löytyy myös lapsiperheille suunnattu hauska Tykkimäen Aquapark. Leirintäalueen vastaanotto on auki ympäri vuoden, ja alueelta löytyy sekä ravintola että kahvila. Illan tullen voivat matkailijat rentoutua joko Tykkimäki Campingin perinteisessä rantasaunassa tai eksoottisemmassa savusaunassa. Leirintäalue tarjoaa majoittujilleen myös erilaisia huvipuistopaketteja, jolloin majoituksen hintaan sisältyy huvipuiston sisäänpääsymaksu.

Armeijan saari Rankki

Hieman erikoisemman majoitusvaihtoehdon Kymenlaaksossa tarjoaa armeijan entinen saari Rankki. Sotilasalueena ollut linnakesaari pidettiin suljettuna vuosisadan ajan, kunnes se avattiin yleisölle vuonna 2015. Rankissa voi majoittua entisissä upseerien rivitalohuoneistoissa, kasarmityyliin tupamajoituksessa, perinteisessä teltassa tai vaikka tykin nokassa! Rankin maisemat ovat poikkeuksellisen kauniit saaristoineen ja sinisine merineen. Rankin saarelta löytyy runsaasti palveluita, kuten esimerkiksi ravintoloita, kioski, kauppa, aamiaispalveluita ja useita saunoja. Rankissa järjestetään myös mielenkiintoisia opastuskierroksia muun muassa saaren sääasemalle ja vanhaan puukasarmiin.

Ekologinen Rakinkotkan saari

Ekologisia arvoja kunnioittavat matkailijat ihastuvat varmasti Rakinkotkan saareen, joka sijaitsee rauhaisalla paikalla Kymenlaakson saaristossa, noin kymmenen kilometrin päässä Haminasta. Saari on kooltaan noin 27 hehtaaria ja sieltä löytyy viehättäviä saaripolkuja yhteensä kolmen kilometrin matkalla. Saarella on upeat mahdollisuudet löytää suojaisa pieni autioranta, syöttää lampaita ja suloisia kanoja tai vain maata rantakalliolla ja nauttia meren tuoksusta. Rakinkotkan saaren hyvin varustellut vuokramökit käyttävät vihreää sähköä ja lämpenevät tunnelmallisesti varaavan takan avulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *